Demirkol: ‘Seramiğin Öyküsü ve Günümüze Yansımaları’
Demirkol: ‘Seramiğin Öyküsü ve Günümüze Yansımaları’ … Demirkol; “M.Ö 5 binlere dayanan seramik sanatı, dünden bugüne kullanılan malzemeler, pişirim teknikleri ve tasarımlarını ve geçmişten günümüze bilim ve teknolojinin ışığında kullanımı artmıştır” dedi. detaylar haberimizde…
Demirkol: ‘Seramiğin Öyküsü ve Günümüze Yansımaları’
Kocaeli Müze Müdürlüğü’nün düzenlediği konferanslar kapsamında şubat ayının ikinci konuğu Kocaeli Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Nermin Demirkol oldu. Demirkol, “Seramiğin Öyküsü ve Günümüze Yansımaları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Seniha Sami Moralı Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa; İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren, Müze Müdürü Serkan Gedük’ün de aralarından bulunduğu müze personeli, seramik bölümü öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı. Müze Özel Kalem’den Yasemin Elyıldırım’ın sunuculuğunu yaptığı programda söz alan Doktor ve Öğretim Üyesi Nermin Demirkol, Ana malzemesi kil olan seramik en kısa tanımıyla ateşte pişmiş toprak olduğuna vurgu yaptı.
Slaytlar eşliğinde sunum yapıldı
“Birçok literatür seramiğin tarihini insanoğlunun tarihi ile birleştirmiştir ve insanın var olduğu her yerde seramiğe rastlanmıştır” diyen Demirkol konuşmasında, M.Ö 5 binlere dayanan seramik sanatı, dünden bugüne kullanılan malzemeler, pişirim teknikleri ve tasarımlarını ve geçmişten günümüze bilim ve teknolojinin ışığında kullanılan Türk ve dünya seramikleri slayt eşliğinde örneklerle gösterdi. Daha sonra soru cevap bölümünde ise merak edilen soruları cevaplandırdı. Konuşmasının ardından İl Müdür Yardımcısı Zeren ile Müze Müdürü Gedük, Demirkol’a teşekkür ederek birlikte plaket verdi.