Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden imza kampanyası
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, pandemi sürecinin eğitimde fırsat eşitsizliğini derinleştirdiğini vurguladı
Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden imza kampanyası … Açıklamada; “Emekçiler günlük 39 TL ücretsiz izin ödeneğine mahkum bırakılırken hangi işçi ailesi çocuklarına bilgisayar, tablet gibi araçları alabilir, aylık 100 lirayı bulan internet faturasını ödeyebilir?” denildi. detaylar haberimizde…
Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden imza kampanyası
Öğrencilere ücretsiz internet ve bilgisayar sağlanması ve açıldığında okullarda önlemlerin artırılması için Change.Org’ta imza kampanyası başlatan Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, pandemi sürecinin eğitimde fırsat eşitsizliğini derinleştirdiğini vurguladı.
İmza metninde, özellikle emekçi ailelerin çocuklarının bu süreçte online derslere katılamadığını belirten Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği; “İktidar ve Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri eşitsizliği ortadan kaldıracak adımları atmamıştır. Pandemi süreci ile derinleşen ekonomik krizin tüm yükü işçi ve emekçilerinin sırtına yıkılmış, işçiler işsizlikle baş başa bırakılmıştır. Emekçiler günlük 39 TL ücretsiz izin ödeneğine mahkum bırakılırken hangi işçi ailesi çocuklarına bilgisayar, tablet gibi araçları alabilir, aylık 100 lirayı bulan internet faturasını ödeyebilir?” dedi.
“ÜCRETSİZ İNTERNET VE BİLGİSAYAR”
Bakan Ziya Selçuk’un yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin uzaktan eğitimden yararlanamadığını belirttiği sözlerinin hatırlatıldığı metinde, “Taleplerimiz açık; online eğitimde, her öğrenciye ücretsiz internet ve bilgisayar sağlansın. Okullar açılırsa; Öğretmen sayısı arttırılmalıdır. Temizlik personeli sayısı arttırılmalıdır. Okullardaki derslikler, kantin, spor salonları, tuvaletler hijyen koşulları gözetilerek yeniden düzenlenmeli, tüm hijyen malzemeleri bakanlıkça temin edilmelidir. Tüm okullarda ateş ölçer bulundurulmalıdır. Her 14 günde bir öğrenci, öğretmen, okul personeline test yapılmalıdır. Okul bölgelerinde sağlık birimleri oluşturulmalıdır. Ya her sıraya bir öğrenci oturtularak sıra sayısı arttırılmalı, derslik sayısı arttırılmalı ya da ikili eğitime geçilmelidir. Müfredatta değişikliğe gidilmeli, çocuklara gerekli olacak bilgiler verilmelidir” ifadeleri kullandı.
Velileri imza vermeye çağıran Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, kampanyanın linkini de paylaştı:
http://chng.it/bsjWV5HmRS