Çalışkan Arılar Matematik Dünyasında
Projenin son test analizlerine bakıldığında öğrencilerin de velilerin de matematik dersine olan önyargılarının kırıldığı, daha eğlenceli ve kalıcı bir temel oluşturduğu sonucu ortaya çıkmıştır.
Çalışkan Arılar Matematik Dünyasında … Projenin en büyük amacı olan İşbirliği konusunda oldukça kaynaşmış olan ekiplerin hemen hemen her konuda webinar toplantıları, chatroom toplantıları gerçekleştirmeleridir. Kaynaşmış ekiplerimiz whatssapp gruplarında sıklıkla fikir alışverişinde de bulunmuştur. detaylar haberimizde…
Çalışkan Arılar Matematik Dünyasında
Atatürk İlkokulu anasınıfı öğretmeni Tuğçe Kara tarafından yürütülen eTwinning projesi, Artvin Borçka Cumhuriyet İlkokulu sınıf öğretmeni Gülümser Balcı ve Sivas Merkez Vali Bekir Aksoy İlkokulu sınıf öğretmeni Zekiye Aysun Polat başkanlığında yürütülüp; Kocaeli, Sivas, Artvin Borçka, Erzurum İspir ve yurt dışı ortağı olarak Azerbaycan Bakü’yü bir araya getirmiştir. Projenin en büyük amacı olan İşbirliği konusunda oldukça kaynaşmış olan ekiplerin hemen hemen her konuda webinar toplantıları, chatroom toplantıları gerçekleştirmeleridir. Kaynaşmış ekiplerimiz whatssapp gruplarında sıklıkla fikir alışverişinde de bulunmuştur.
Proje’nin amacı; birçok öğrencide zorlanılacağı önyargısı olan MATEMATİK DERSİNE eğlenceli bir yorum katmak, yaparak yaşayarak öğrenme sağlayarak sağlam bir matematik temeli oluşturmaktır.
Proje dahilinde her ay birçok alanda etkinlik ve materyaller oluşturulmaktadır. Sadece ders değil aynı zamanda sosyal sorumluluklara da önem veren proje; çağımızın en büyük sorumluluklarından biri olan geri dönüşüm ve doğa sevgisi konularında da çocuklarımızı bilinçlendirmektedir.
Projemiz dahilinde her ay;
– Müfredata bağlı kalınarak belirlenen konularda, öğretmen ve öğrencilerin yaratıcılıklarıyla geliştirilip çeşitlendirdiği EĞLENCELİ MATEMATİK ETKİNLİKLERİ;
– Geri dönüşüm için Atıklarla materyallerinin hazırlandığı MATEMATİK ETKİNLİKLERİ;
– Her ay muhakkak bir proje öğrencisinin tanıtım webinarını yaptığı en az 1 adet WEB 2.0 aracı ile yapılan MATEMATİK ya da YORUMLAMA etkinlikleri yapılmıştır.
– SOFRANA SAHİP ÇIK, GELECEĞE NEFES OL, 19 MAYIS MEŞALE BENDE, ANNEMİN AĞACI, OKUL DIŞARIDA gibi sosyal sorumluluklara muhakkak hem öğretmenler hem veliler ve öğrenciler adına katılım sağlanmıştır.
– Tüm öğretmenler CODEWEEK 2020 kapsamında kodlama etkinlikleri yaparak MÜKEMMELLİK SERTİFİKASI almaya hak kazanmıştır.
Ayrıca proje ekibi, eTwinning’in önem verdiği ORTAK ÜRÜN lerde;
– Matematikle alakalı konularda KARIŞIK OKUL TAKIMLARI oluşturularak, hikayeler yazılıp, resimlendirilip ve bir öğrenci tarafından da seslendirildiği e-booklar,
– Her ay her etkinliğin tüm öğretmenlerin etkinlik ve emeklerini kapsayan e-bookları
– eTwinning tarafından önemsenen “GÜVENLİ İNTERNET” ve Projenin ismi olan “MATEMATİK DÜYAM” isimli iki adet RAP ŞARKISI ortak çalışması.
– Proje konusu olan MATEMATİK adına “14 MART MATEMATİK (Pİ) GÜNÜ kutlaması gerçekleştirerek ZOOM üzerinden harika bir matematik festivali,
– Ve en önemli ürün olan 14 MART MATEMATİK GÜNÜ adına MATEMATİK DÜNYAM ve final ürünü olarak tüm öğretmenlerin etkinliklerini ve emeklerini kapsayan “MATEMATİK DÜNYAM-FİNAL DERGİSİ” oluşturuldu.
Projenin son test analizlerine bakıldığında öğrencilerin de velilerin de matematik dersine olan önyargılarının kırıldığı, daha eğlenceli ve kalıcı bir temel oluşturduğu sonucu ortaya çıkmıştır.