AK Parti Bursa’da istişare yaptı
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı İstişare Toplantısı, Bursa’da yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yerel yönetimlerde bir kırılma yaşandığını belirterek, “Dolayısıyla bizim davamızın bu manadaki yerel yönetimlerle ilgili altyapısının ne kadar güçlü olduğu muhakkaktır ve kesindir” dedi.
BURSA (İGFA) – AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı İstişare Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir, Denizli, Sakarya, Kahramanmaraş ve Kocaeli Büyükşehir ile Osmangazi ve Yıldırım Belediye Başkanları’nın katılımı ile başladı. Toplantıda ev sahibi olarak söz alan Bursa Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş, sorun ve sıkıntıların ele alınıp, çözüm önerilerinin sunulduğu istişare toplantısının hayırlı olmasını diledi.
Türkiye’de 27 Mart 1994 tarihinde yerel yönetimlerde çok önemli bir kırılma yaşandığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu tarih sadece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilme tarihi değil, hem genel siyaset anlayışımızın hem de yerel yönetim anlayışımızın yeniden yazıldığı tarihtir. Dolayısıyla bizim partimizin, bizim hareketimizin, bizim davamızın bu manadaki yerel yönetimlerle ilgili altyapısının ne kadar güçlü olduğu muhakkaktır ve kesindir” dedi. Aktaş, “Cumhurbaşkanımızın ufkuyla 2023, 2053 ve 2071 gibi vizyonlar koyduk. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki önemi tartışılmaz bir gerçek. Cumhurbaşkanımızın bize olan inancını ve güvenini boşa çıkaramayız” dedi.
Türkiye’de kentlerin hızla büyüyüp gelişmesine, Bursa’nın kardeş şehri olan Almanya’nın Darmstadt şehriyle örnek veren Başkan Aktaş, “Bursa 1971 yılında Almanya’nın Darmstadt şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurmuştur. O dönem kardeş şehir ilişkisi kurulan Darmstadt’ın nüfusu yaklaşık 137.000 iken, Bursa’nın şehir nüfusu ise ortalama 400 bin civarındadır. Günümüzde Darmstad şehri ortalama 160 bin nüfusa sahipken, Bursa’nın nüfusu 3 milyon 100 bini geçmiştir. Yani geçtiğimiz yarım yüzyılda Bursa nüfusu 8 kat artarken, Damrstadt’ın nüfusu ortalama yüzde 15 artış göstermiştir. Bu durum sadece Bursa’da değil bir çok şehrimizde böyle. Bu hızlı büyüme beraberinde ulaşımdan, kentleşmeye pek çok sorunu beraberinde getiriyor” diye konuştu.