Çalışma Hayatı

Mardin’de akademisyenler ve sanayici buluştu

Mardin Artuklu Üniversitesi, bölgenin ekonomik dinamiklerini hareketlendirmek, sanayiciyi modern ve güncel gelişmelere hitap edecek üretimlere yönlendirmeyi amaçlayan, akademisyen sanayici buluşmaları kapsamında, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan’ı rektörlük binasında konuk etti.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin Artuklu Üniversitesi, bölgenin ekonomik alt yapısını güçlendirmek, akademisyenlerin sanayi alt yapısında ve gelişmesinde sahada sanayicilerle işbirliği yapmayı hedefleyen, akademisyen- sanayici buluşmasının ilk oturumunu Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan ile gerçekleştirdi.
Artuklu Üniversitesi Rektörlük binasında, Derik Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç.Dr. Feridun Bilgin başkanlığında gerçekleştirilen akademisyen- sanayici buluşmasında, AÜ bünyesindeki fakültelerden çok sayıda akademisyen katıldı. Rektör danışmanı Bilgin, sektör temsilcileri ile üniversite akademi ekibini buluşturarak, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

MARSİAD Başkanı ve OSB Başkan Vekili Nasır Duyan, geçmiş dönemlerde, çevre illerde bulunan üniversitelerden öğretim görevlilerinin, ekonomik gelişmeleri takip etmek üzere OSB’ye geldiklerine dikkat çekerek, Artuklu Üniversitesinden talepleri olmasına rağmen bekledikleri ilgiyi göremediklerini söyledi. Son dönemlerde Üniversite yönetiminin OSB ve Sanayicilere karşı duyarlılığını takdirle karşıladıklarını söyleyen Nasır Duyan, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan yatırım ve sanayici profili hakkında akademisyenlere bilgi verdi. Duyan “ İBölgede Gaziantep’ten sonra ihracatta birinci sıradayız. Türkiye genelinde 17. Sırada yerimiz aldık. Un sektörün Türkiye ihracat birincisiyiz. Bulgur ihracatının %25 gerçekleştiriyoruz. Yılda bir milyar dolar ihracat potansiyeline sahibiz” dedi.

Mezopotamya topraklarında dünyanın en kaliteli buğdayının yetiştiğine dikkat çeken Duyan, “Paketleme ve pazara sunma sorunu da aşıldı. Coğrafi işaret aldık. Şimdi pişmiş yenilmeye hazır paketlenmiş bulgur düşüncesi ortaya çıktı. Bunu Un sektöründe başaramadık. Akademisyenlerin desteği ile bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi’nde 200 dolayında işletmede 5 bin 500 dolayında kişi istihdam edildiğine dikkat çeken Başkan Duyan “Un ve bulgur işletmelerinin gerekliliğine inanıyorum. Bölge ekonomisin hareketlenmesini ve ildeki işsizlik sorununun ortadan kalkması için istihdam ağırlıklı üretimlere yöneldik. Organize Sanayi Bölgesinde buluna tekstil firmalarında, marka firmalara dikim yapılıyor. İleriki dönemlerde Mardin tekstilde adından söz ettirecek bir konuma gelecek. Mardin 2. OSB’si, Midyat ve Nusaybin’de kurulacak Organize Sanayi Bölgeleri Mardin ekonomisinde ibreleri yükseltecek, ekonomik iyileşme ile birlikte işsizlik sorunu ortadan kalkacak, geri göçler başlayacak “ diye konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu