Çalışma Hayatı

Polisan Yapıkim, Polimer Üretim Kapasitesini Artırıyor

Polisan Yapıkim, Polimer Üretim Kapasitesini Artırıyor

Polisan Holding grup şirketlerinden Polisan Yapıkim Yapı Kimyasalları A.Ş., yapı kimyasalları ürünlerinin ana yarı mamulü olan PCE (Polimer) üretiminde kapasite artışına gidiyor- kocaelitime

Polisan Holding CEO’su Cantekin Dinçerler, 2023 yılının kasım ayında temelleri atılan yeni tesisin Nisan 2024 yılının ikinci çeyreğinde faaliyete geçeceğini ve 20 bin ton olan yıllık üretim kapasitesinin 50 bin metrik tona çıkarılacağını söyledi

Polisan Yapıkim Yapı Kimyasalları, beton, yeraltı kimyasalları ve çimento katkı kimyasalları imalatında kullandığı polimer ihtiyacını karşılamak üzere PCE (Polimer) üretiminde kapasite artışına gidiyor. Polisan Yapıkim Yapı Kimyasalları şimdilik sadece Dilovası tesislerinde üretilen ve yapı kimyasalları ürünlerinin ana yarı mamulü olan PCE (Polimer) üretimi konusunda Adana fabrikası sınırları içerisinde 30.000 metrik ton kapasiteli Polimer yatırımına başladı.

İnşaatına bu ay başlanacak 800 bin dolarlık yeni yatırımın 2024 yılının ilk çeyreğinin sonunda devreye alınması planlanıyor. Adana’daki yatırımın tamamlanmasının ardından Polisan Yapıkim’in toplam PCE polimer üretim kapasitesi yıllık 20 bin metrik tondan 50.000 metrik tona çıkacak.

CANTEKİN DİNÇERLER: “POLİMER İHTİYACIMIZIN TAMAMINI İÇ KAYNAKLARDAN TEMİN EDECEĞİZ”

Yapı kimyasalları alanında önemli bir üretim gücüne sahip olduklarına dikkat çeken Polisan Holding CEO’su Cantekin Dinçerler, kapasite artışı ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi. “Beton, yeraltı kimyasalları ve çimento katkı kimyasalları imalatında kullanılan ara mamul olan polimer ihtiyacımızı karşılamak üzere PCE (Polimer) üretiminde kapasite artışına gidiyoruz. Kapasite artışı yatırımımızla yapı kimyasalları üretimimizde kullandığımız polimer ihtiyacımızı şirket içinde karşılayacağız. Kendi üretimimiz sayesinde dış kaynak bağımlılığımızı bitirmiş olacağız. Kapasite artışı ile birlikte polimer ihtiyacımız dışında nakliye, ara mamul maliyetleri, depolama ve elleçleme giderlerinde tasarruf sağlayacağız.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu