Raporlar

Selçuk: “Büyükşehrin yüksek seviyedeki hizmeti takdire değer”

Cumhuriyetin 97. yılında, 97 Kodlama Atölyesini, geleceğin ve Cumhuriyetin emanetçisi gençlere armağan eden Kocaeli Büyükşehir’e Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan övgü…

Selçuk: “Büyükşehrin yüksek seviyedeki hizmeti takdire değer” … Selçuk; “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır eğitime verdiği desteği haftalarca konuşsak yetmez. Bu birlikte memleketi, şehri ve toprağı sahiplenmek meselesidir” dedi. detaylar haberimizde…

Selçuk: “Büyükşehrin yüksek seviyedeki hizmeti takdire değer”

Bakan Selçuk, “Kocaeli Türkiye’ye örnek oluyor”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü gerçekleştirdiği muhteşem bir eğitim hamlesi ile adeta taçlandırdı. Büyükşehir, 97 adet Robotik Kodlama Atölyesini, Cumhuriyetimizin 97 yılı ile özdeşleştirerek geleceğin, Vatanın ve Cumhuriyetin emanetçileri olan gençlere armağan etti. Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi’nin (KODELİ) tanıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Büyükşehir Belediyemizin yüksek seviyedeki hizmeti takdire değerdir “ dedi.

PROTOKOL KATILIMIYLA

Muhasır medeniyetler hedefine ve geleceğin emanetçileri olan gençlere yönelik son derece önemli bir adım olan projenin lansman töreni Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhuriyetin 97. yıldönümünde gerçekleştirilen ve eğitimin hizmetine verilen projenin tanıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın evsahipliğinde gerçekleşen tanıtım töreninde, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un yanı sıra, ,AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, ilçe Belediye Başkanları, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Kodlama Atölyesi açılacak olan okulların müdürleri katıldı.

BAŞKAN “İHTİYACI GÖRDÜK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan KODELİ Projesi’nin tanıtım töreninde ilk olarak konuklara KODELİ Projesi’ni ile ilgili bir tanıtım filmi izlettirildi. Törende ilk konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yaptı. Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın konuşmasına bu önemli ve anlamlı günde kendilerinin yanında olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a teşekkür ederek başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanındaki hizmetlerine değinen Başkan Doç. Dr. Büyükakın, bugün lansmanını gerçekleştirdikleri 97 kodlama atölyesinin bundan 10 yıl önce temellerinin atıldığını aktardı. 10 yıl önce 6. sınıf öğrencilerine bilgisayar dağıtıldığını ifade eden Başkan Büyükakın, “Daha sonra yapılan çalışmada okulların robotik kodlama atölyesine ihtiyaç duyulduğunu gördük. Bilim Merkezimizde 5 yıldır robotik kodlama atölyesi var. Burası Türkiye’nin en büyük bilim merkezi. Aynı zamanda bir endüstriyel dönüşüm örneği. Burası SEKA’nın binalarından dönüştürülerek yapılan bir merkez” şeklinde konuştu.

“BU BİR SEFERBERLİK VE DEVAM EDECEK”

Başkan Büyükakın konuşmasında söyle konuştu.” Gençlerimiz burada bilim yapmayı öğrendi. Çocuklarımız ve gençlerimiz için burası bilim üreten yer oldu. Cumhuriyet’in 97’inci yılına 97 robotik kodlama atölyesi hediye ettik. Teknolojik gelişmeler çok önemli. 1990’lı yıllarda bizler bilgisayarların önemini konuşurken şimdi sanayi 4-0’ı konuşuyoruz. Endüstri 4 çocuklarımız sıfır olmasın diye çalışmalara bugünden başlamalıyız. Bu bir seferlik bir çalışma değil, devam edecek bir çalışmadır” dedi.

VALİDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Başkan Büyükakın’ın ardından lansman töreninde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yaptığı konuşmada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 97 Milli Eğitim Okulunda kurduğu 97 adet Robotik Kodlama Atölyesi’nin eğitimin ve ülkenin geleceği anlamında son derece önemli bir eğitim hizmeti olduğunu belirtti. Vali Yavuz, bu önemli eğitim hizmetini Cumhuriyetin 97.yılında Kocaelili gençlere kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

“TAKDİRE DEĞERDİR ÇALIŞMA”

Törende son konuşmayı ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptı. Büyükşehir Belediyesinin 97 kodlama atölyesi hizmetinin önemine değinen Bakan Selçuk, “Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar eğitime 300 milyon lira katkı sağlamıştır. Bu çalışmasın da takdire değerdir” dedi. Bakan Selçuk şöyle konuştu. “Bu töreni 29 Ekim’de yapacaktık ama Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanımız ile birlikte programlara katıldık. Bu çalışmaları yaparken birlikte gelecek kuruyoruz. Büyük kırılma geliyor. Dördüncü büyük kırılma bu. Medeniyet kırılması anlamına da geliyor. Buna hazır olmak ve gereken koşulları hazırlamak bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Bu borcumuzu ne denli hayata geçirirsek o kadar müsterih olabiliriz.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”

Meselenin kolay olmadığını kaydeden Şelçuk, “Bu mesele kolay değil. Paradigmal bir meseledir. Hayat sahnesinin her boyutunda birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır eğitime verdiği desteği haftalarca konuşsak yetmez. Bu birlikte memleketi, şehri ve toprağı sahiplenmek meselesidir. Bunu yapmak öncü bir bakış açısı gerektirir. Bu Kocaeli’de var. Milletvekillerimiz kentin ihtiyaçlarını takip etmek noktasında Ankara’da bu meseleleri değerlendiriyor ve takip ediyorlar” dedi

OKULLARLA CANLI YAYIN BAĞLANTISI

Yapılan protokol konuşmalarının ardından ise protokol üyeleri sahnede telekonferans yöntemi ile Darıca ve Başiskele ilçelerindeki iki okula bağlantı gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan erişimle sınıfların ışığını açarak canlı yayını başlattı. Bakan Selçuk ardından sınıflarda bulunan öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

TÜRK-AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ DRONELARDA

Törenin teknolojik yönü açılış protokol kurallarına da yansıdı. Bakan Ziya Selçuk’un elinden havalanan drone ile gösteri başlatıldı. Alanın arka tarafından gelen Türk ve Azerbaycan Bayraklı dronelar Bakan Selçuk’a açılış kurdelasını kesmesi için makas verdi. Makası alan Bakan Selçuk da “Bismillah” diyerek kurdelayı kesti. Açılışın ardından protokol üyeleri Bilim Merkezi’ndeki İleri Seviye KODELİ Kodlama Atölyesini gezdi. Bu esnada bir robot kol, Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir söz yazılımı robotik kodlarla sağladı.

KASR-I HÜMAYUN İLE DÜNYAYA ANLAMLI MESAJ

Öte yandan protokolün ileri seviye kodlama atölyesini ziyareti sırasında 3D yazıcının başında, muasır medeniyet hedefi ile Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını gerçekleştirdiği Kasr-ı Hümayun Sarayı’nın prototipi yapıldı. Bu hareket, Dünyanın yeni dilinin Kocaeli’nden yazılacağı hedefini en anlamlı şekliyle sembolleştirdi. Bir öğrenci tarafından Bakan Ziya Selçuk’a Kasrı-ı Hümayun’un hikayesi anlatılarak, Kasr-ı Hümayun’un prototibi hediye edildi. Bilim Merkezi’ndeki Robotik Kodlama Sınıfı’na giden Bakan Selçuk yetkililerden bilgi alarak orada bulunan çocuklarla sohbet etti.

97. YILA YAKIŞAN EĞİTİM HAMLESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kodlama, inovatif akıl ve continental zekâyla yetişmeleri için son derece önemli bir eğitim hamlesini hayata geçiriyor.

Geleceğin ve vatanın emanetçilerine olan sorumluluğunun bilincinde olan Büyükşehir Belediyesi, bu nedenle Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesini (KODELİ) hayata geçirdi. KODELİ’nin çıkış noktası ise Cumhuriyetimizin 97. Yıl kutlamaları ile özdeşleştirildi. Geleceğin anlamı olan Gençler ve Cumhuriyet KODELİ yatırımı ile adeta taçlandırıldı. Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetin 97. yılında kentin 97 eğitimin kurumuna robotik kodlama atölyesi hediye edecek.

ADIM ADIM İLERLEYEN PROJE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Bilişim ve Robotik Kodlama süreci etap etap ilerleyerek bugünkü halini aldı. Birinci etapta bilgisayar okuryazarlığı için adımlar atıldı ve Kocaeli’de 10 yıl boyunca aralıksız “Her Öğrenciye Bir Bilgisayar Kampanyası” gerçekleştirildi. Söz konusu kampanya ile Kocaeli’de öğrenim gören yaklaşık 259 bin 6. sınıf öğrencisine bilgisayar ve tablet hediye edildi. Bir nesil kendi tablet ve bilgisayarlarıyla yetişti. Bilgisayar okur-yazarlığı tamamlandı.

HEDEF 100. YILDA TÜM OKULLARA KURMAK

Bilgisayar Okur yazarlığı etabının tamamlanmasından ardından Bilişim ve Robotik Kodlamanın ikinci etabı olan bir üst aşamaya geçildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu nedenle, temel bilgisayar becerileri edinen gençler için robotik kodlama atölyeleri kurma kararı aldı. İlk olarak 2020-2024 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı’nda KODELİ Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi onaylandı. “Robotik Kodlama Atölyeleri” projesi saha çalışmalarına 31 Mart 2019 itibari ile başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalandı. Okulların keşifleri tamamlanarak, donanım ve altyapı ihtiyaçları tespit edildi. Bütçede her yıl 10 milyon TL kaynak ayrıldı ve sonuç itibariyle 97 KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulumu tamamlandı. 2023’e kadar fiziki mekanı uygun tüm okullara KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulacak.

PROJE SÜREKLİ TAKİP EDİLECEK

Gençlerimizi yeni çağın talep ettiği niteliklerle donatmayı amaçlayan KODELİ Kodlama Atölyeleri Projesi basamaklarıyla hedefine ilerlemeye devam edecek. Büyükşehir Belediyesi sadece Robotik Kodlama Atölyesi açmakla kalmayacak. Bu anlamlı ve Cumhuriyetimize güç verecek olan projeyi her adımıyla takip ederek destek verecek. Bu kapsamda, Atölyelerin kurulumu, öğrenci eğitimi, yetenekli öğrencilerin tespiti, eğitmen eğitimi, sosyal web platform kurulması, ileri düzeyde eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirilecek yarışmalar da projeye güç verecek.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu