Haber

Aloevera yağının faydaları saymakla bitmiyor

Aloevera yağının faydaları saymakla bitmiyor … Aloevera spesifik olarak, Kuzey Afrika, Kanarya Adaları, Akdeniz bölgesi, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletlerinde bazı bölgelerde yaygın olarak bulunur. detaylar haberimizde…

Aloevera yağının faydaları saymakla bitmiyor

Eski Mısırlılar bitkiyi; enfeksiyonlar, kızarıklıklar ve yanıklar için tedavi olarak değerlendirdiler ve “ölümsüzlük bitkisi” olarak adlandırdılar. Araplar, Yunanlılar ve İspanyollar gibi diğer uygarlıklar, terlemeyi azaltmaya ve vücut kokusunu ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için aloevera kullandılar. İspanyollar sık sık hastaları tedavi etmek için aloevera kullandılar.

Aloevera yağı kullanımı:

Aloevera kozmetik, yiyecek ve içecek endüstrisi tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Dudak balsamı, losyonlar ve diğer cilt bakımı tedavileri gibi kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tabii ki, aloevera bitkisinin kendisi de popüler bir cilt bakım maddesidir. Bazı insanlar kaşıntıyı hafifletmek, yaraların iyileşmesini hızlandırmak ve nemlendirici olarak jelini kullanırlar. Aloevera yağı diğer kullanımları şunlardır:

• Masaj yağı: Acıyı ve iltihabı azaltma rahatlatma.
•Aromaterapi yağı: Aromaterapistler genellikle iyileştirici ve gençleştirici aktivitelerini kullanmak için aloevera yağını diğer taşıyıcı yağlarla karıştırırlar ve uygularlar.
•Saç bakım ürünü: Kuru saç derisi ve kepek tedavisine yardımcı olacak bir saç kremi olarak kullanılabilir.
•Böcek ısırıkları için tedavi: Bu bitki yağı, arılar, eşek arıları ve böcek ısırıklarının neden olduğu şişme, iltihaplanmaya yardımcı olmak için de kullanılabilir.
•Diş bakım ürünü: Aloevera daki besin maddelerinin periodontal hastalıkların tedavisinde yardımcı olduğu bulunmuştur. Diş etleri ve dişler için bir masaj yağı olarak kullanılır.

Aloevera yağının faydaları:

Aloe yağı, orijinal aloevera bitkisinin sağlık özelliklerini içerdiğinden, anti-inflamatuar, anti-bakteriyel, anti-viral, antifungal, ve büzücü aktiviteye sahiptir. Aloevera jeli gibi, aloe yağı da cilt sağlığını destekleme yeteneği ile bilinir. Antioksidan özellikleri sayesinde cildin güneş yanığından hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Küçük kesik ve yaraların tedavisinde yardımcı olmak için aloevera kullanmak da tavsiye edilir.

Aloe yağı cildinizi esnek ve sıkı tutmanıza yardımcı olabilir. İnce çizgilerin, kırışıklıkların ve çatlak izlerinin ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olabilir. Bugün aloevera, sedef hastalığı, egzama ve döküntüler gibi yaygın cilt problemlerini gidermek için kullanılmaktadır. Yatıştırıcı doğası, uçukların ve zonaların neden olduğu ağrının tedavi edilmesine ve rahatlatılmasına yardımcı olur.

Aloevera da etkili bir saç bakım maddesidir. Kepek ve kuru saç derisini tedavi etmenin yanı sıra, bitki ayrıca saç uzamasını teşvik edebilir.

Ağrılı eklemlerde topikal olarak uygulanması iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca düşük kan şekeri ve kolesterol hastaları kullanabilir. Özellikle şeker hastaları için yararlı olabilir.

Ayrıca aloevera’yı cilt kanseri tedavisi ve önleme ile ilişkilendiren bir dizi çalışma da vardır. Bir hayvan araştırmasında, cilt üzerine Aloevera jel kullanımında önemli derecede cilt kanserinin ilerlemesinin yavaşlattığını gösterilmiştir. Ek bulgular ayrıca, aloevera’nın cildin radyasyondan ve tümör hücrelerinin büyümesinden korunmasına yardımcı olabilecek melaninlerin ve de diğer koruyucu maddelerin üretimini tetiklemesine yardımcı olduğunu göstermiştir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu