Haber

Değirmendereli Işıl Ezgi Esha’nın Hindistan da Koronovirüs mücadelesi

Vacit Çelik kızlarına moral vermek amacıyla “HİNDİSTAN DA BİR İPSİZ UÇURTMA” adı ile uzunca ve duygu yüklü bir şiir yazdı.

Değirmendereli Işıl Ezgi Esha’nın Hindistan da Koronovirüs mücadelesi … “Baba Vacit Çelik ve Esma hoca, kızlarının yaşadığı zor günlerin içinde başarılı bir operasyon sonrası doğum yapmış olması sonrası mutluluklarını aile yakınları ve dostları ile paylaştılar…” detaylar haberimizde…

Değirmendereli Işıl Ezgi Esha’nın Hindistan da Koronovirüs mücadelesi

ışıl ezgi esha

Hindistan’a 2 yıl önce yerleşmişti

On yıl eski Değirmendere Belediyesi Basın-Eğitim ve Kültür Etkinlikleri Müdürü olarak görev yapan ve eski Bekirpaşa Belediyesi Eğitim ve Sosyal işler Müdürü olarak emekli olan ve sonrasında günlük olarak yayınlanan Gölcük Postası, Bizim Kocaeli, Kocaeli Demokrat, Kocaeli Pusula ve Kocaeli Devrim gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Vacit Çelik’in kızı Işıl Ezgi Japonya da 5 yıl doktora eğitimini tamamladıktan sonra 2 yıl önce Hindistan Pune Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak işe başladı.

Covid-19’u atlattı ve doğum yaptı

Geçtiğimiz yıl da Hindistan Yeni Mombai kentinde Hind Tesaj Matur ile evlenmişti.

Geçtiğimiz aylarda Klaros yayınevi tarafından Esha Matur adı ile “UĞURUN MANTIĞI” anı-şiir kitabı yayınlanan Işıl Ezgi Esha 22 Ağustos Cumartesi günü doğum için aldıkları randevu öncesi gittikleri hastanede yapılan test sonucu pozitif çıkınca 19 Ağustos günü hastaneye yatan Işıl Ezgi Esha rahatsızlığının 17 gününde 5 Eylül Cumartesi günü sezeryan ile doğum yapmak zorunda kaldı.

Anne ve babanın 17 günlük çaresizliği

Pandemi nedeniyle Hindistan hükümeti vize vermediği için Değirmendereli Işıl Ezgi Esha dünyanın bir ucunda dokuz aylık hamile olarak Covit-19 virüsü ile mücadele ederken, babası Vacit Çelik ve annesi Esma da burada çaresizlikle kabus gibi bir 17 gün yaşadılar.

Babadan kızına için duygu yüklü şiir

Bu süreçte Işıl Ezgi’nin babası Vacit Çelik kızlarına moral vermek amacıyla “HİNDİSTAN DA BİR İPSİZ UÇURTMA” adı ile uzunca ve duygu yüklü bir şiir yazdı.

Vacit dedenin erkek torunu oldu

Ne güzel ki Işıl Ezgi Esha 5 Eylül cumartesi yaklaşık 2 saatlik bir operasyon sonucunda 3.5 kg ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirirken burada da bir yandan biricik ve tek çocukları Işıl Ezgi Esha’nın koronovirüs ile mücadele ediyor olmasının sıkıntısı ve bir şey yapamamanın çaresizliğini yaşarken diğer yandan da baba Vacit, dede, emekli öğretmen annesi Esma da anneanne olmanın sevincini yaşadılar.

Işıl Ezgi’nin Hindistandaki ailesi

Mutluluklarını dostlarıyla paylaştılar

Dünyanın bir ucunda, 1 milyar 300 milyon nüfuslu; Ve Covit-19 vakası sıralamasında dünyada üçüncü sırada yer alan Hindistan’ın; Yeni Mombai kentinde kızları Işıl Ezgi’nin yakalandığı virüs ile mücadelesinde yapabilecekleri hiçbir şey olmadığı; Ve haber aldıklarında sadece derin üzüntü duyacaklarını düşündükleri için yakın çevresinden saklı tuttular. Baba Vacit Çelik ve Esma Hoca; kızlarının yaşadığı zor günlerin içinde başarılı bir operasyon sonrası doğum yapmış olması sonrası mutluluklarını aile yakınları ve dostları ile paylaştılar. Doğumunun ikinci gününde bebeğini kucağına alan ve halen Apollo Hastanesi’nde Covit-19 tedavisi süren Işıl Ezgi; iletişime geçtiği T.C Büyükelçiliğinden özellikle annesi Esma’nın yanında olabilmesi için yardımcı olunması ve vize hakkının tanınması konusunda yardımcı olunması isteminde bulunmuş; Ve büyükelçilikten gelecek olumlu haberi sınırsız bir merakla beklemekte. Işıl Ezgi, başta Değirmendereli arkadaşları olmak üzere İzmit’teki hemşehrilerine selam ve sevgilerini iletiyor.

Not: Vacit Çelik’in kızı için yazdığı “HİNDİSTAN DA BİR İPSİZ UÇURTMA” adlı şiiri kendi köşesinde sizlerin okumasını bekliyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu